Trending


Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia | Hi semua! Kembali lagi dalam artikel berkenaan dengan senarai filem untuk tahun 2023 yang akan datang. Walaupun sekarang sudah boleh berkunjung ke pawagam untuk menonton layar besar, kes Covid-19 masih sahaja ada tak habis-habis. Just sentiasa patuhi SOP dan jaga diri memasing lah masa merayau tu kan. Bagi movie baru tahun 2022 lepas dah habis tonton semua ke?

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

Buat masa ini, untuk senarai movie baru 2023 di pawagam Malaysia ni mengikut bulan dan kebanyakkannya adalah senarai filem antarabangsa. Untuk filem tempatan, Insyaallah akan dikemaskini selepasa ada nanti ya!

Kalau tonton trailer memang banyaklah movie yang best. Setakat ni paling tak sabar nak tonton Avatar 2 The Way of Water (2022), Wakanda Forever (2022) dan Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023). Trailer 2 minit yang diiringi lagu Goodbye Yellow Brick Road dari Elton John memang sangat ngam ye.Sangat sesuai dengan konsep trailer filem Ant-Man kali ni. Belum sehari dirilis, trailer sudah ditonton lebih dari 9 juta orang dan sekarang dah cecah 23Million dalam tempoh masa 2 minggu.


Antara filem lain yang Kak Bell tunggu seperti Guardians Of The Galaxy Vol. 3, John Wick: Chapter 4, Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One), The Marvels dan banyak lagilah. Kalau ada masa bolehlah ke pawagam. Kalau tak sempat terpaksa la pepandai streaming memana ye.

Berikut adalah senarai beberapa filem gempak yang bakal keluar nanti di pawagam Malaysia pada tahun 2023 nanti. Walaubagaimanapun senarai movie, tarikh tayangan filem popular ini adalah tertakluk kepada pindaan. Senarai ni tanpa sinopsis filem dan maklumat lain ya.


Senarai Tarikh Tayangan Filem Baru Sepanjang Tahun 2023
Ketahui filem terbaru yang akan ditayangkan di pawagam, cari tarikh tayangan filem dan tonton movie trailer kegemaran korang di laman Golden Screen Cinemas, GSC atau Cinema Online. Korang juga boleh semak tarikh tayangan dan senarai panggung terdekat di Cinema Online/Showtimes & Cinema Listing. Jom lihat senarai filem baru 2023 yang bakal ditayangkan nanti.

*Tarikh tayangan filem tertakluk kepada perubahan dari tahun 2023 hingga ke tahun 2024 di Malaysia

Januari
KKN Di Desa Penari - 05 Januari 2023
M3GAN - 12 Jan 2023
Teen Wolf: The Movie - 26 Januari 2023
The Banshees Of Inisherin - 26 Jan 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

Februari
Babylon - 02 Feb 2023
Knock At The Cabin - 02 Feb 2023
The Fabelmans - 09 Feb 2023
Harum Malam - 09 Feb 2023
Ant-Man And The Wasp: Quantumania - 17 Feb 2023
Cocaine Bear - 23 Feb 2023
Till - 23 Feb 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia


March
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - 02 Mac 2023
Creed 3 - 02 Mac 2023
Empire Of Light - 03 Mac 2023
Tár - 09 Mac 2023
Haunted Mansion - 09 Mac 2023
Aquaman And The Lost Kingdom - 16 Mac 2023
Shazam 2 Fury of the Gods - 17 Mac 2023
A Man Called Otto - 23 Mac 2023
John Wick: Chapter 4 - 24 Mac 2023
Herseye Ragmen - 24 Mac 2023
Scream 6 - 30 Mac 2023
Mummies - 31 March 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

April
Renfield - 13 Apr 2023
The Super Mario Bros. Movie - 20 Apr 2023
Salem's Lot - 20 Apr 2023
Evil Dead Rise - 21 April 2023

Mei
Guardians Of The Galaxy Vol. 3 - 04 Mei 2023
Fast & Furious 10 - 18 Mei 2023
The Little Mermaid - 26 Mei 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia


June
Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) - 01 Jun 2023
Transformers: Rise Of The Beasts - 08 Jun 2023
Strays - 15 Jun 2023
Elemental - 15 Jun 2023
The Flash - 22 Jun 2023
Indiana Jones 5 - 29 Jun 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

Julai
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One - 13 Jul 2023
Roosevelt - 14 July 2023
Barbie - 20 Jul 2023
Oppenheimer - 20 Jul 2023
The Marvels - 27 Jul 2023

Ogos
The Meg 2 - 03 Ogos 2023
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem - 17 Ogos 2023
Blue Beetle - 17 Ogos 2023
Last Voyage Of The Demeter - 24 Ogos 2023

September
The Nun 2 - 8 September 2023
A Haunting In Venice - 14 Sept 2023
Untitled A Quiet Place Spinoff - 22 September 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia


Oktober
True Love - 05 Okt 2023
Kraven The Hunter - 05 Okt 2023
Paw Patrol: The Mighty Movie - 12 Okt 2023
The Exorcist -13 October 2023
Dune: Part Two - 19 Okt 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia

November
Blade - 02 Nov 2023
Trolls 3 - 09 Nov 2023
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - 17 Nov 2023

Disember
Migration - 07 Dis 2023
Wonka - 14 Dis 2023
Untitled Ghostbusters: Afterlife Sequel -20 December 2023
Star Wars: Rogue Squadron - 21 Dis 2023
The Colour Purple - 21 Dis 2023

Senarai Movie Baru 2023 Di Pawagam Malaysia


New Movie 2024
Captain America: New World Order - 03 Mei 2024
Thunderbolts - 26 Jul 2024
Fantastic Four - 08 Nov 2024
Avengers: The Kang Dynasty - 02 Mei 2025
Avengers: Secret Wars - 07 Nov 2025

The Nightingale (2023) - TBA
Legally Blonde 3 (2023) - TBA

senarai movie baru 2023 malaysia, senarai movie best, wayang cerita baru 2023, senarai filem baru 2023, Senarai Filem Baru Popular Tahun 2023, senarai movie di pawagam sekarang, movie baru di pawagam, filem baru di pawagam 2022, movie baru 2022 malaysia, movie di pawagam sekarang, senarai movie best, movie baru malaysia, movie terbaru, cerita hantu di pawagam 2023, movie horror 2023,

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Previous Post Next Post