Trending


Senarai Movie Baru 2022 Di Pawagam Malaysia

Senarai Movie Baru 2022 Di Pawagam Malaysia | Hi semua! Dah lama tak menjengah ke pawagam sejak pandemik ni. Banyak movie popular yang tertangguh tayangannya sejak tahun 2021 akibat penutupan wayang disebabkan Covid-19 dan beralih ke Disney Plus dan paltform lain. Kak Bell pulak tak ada Astro dan tak langgan Disney Plus, jadi memang berbakullah movie tak tengok!

Senarai Movie Baru 2022

Dengan keadaan Covid-19 yang telah menuju fasa endemik, sekarang semua bisnes telah beroperasi semula seperti biasa bermula 1 April 2022 lepas. Jadi bolehlah kite menonton wayang cerita baru 2022 di panggung terdekat. Tetapi perlulah patuhi SOP yang ditetapkan.

Mesti korang semua dah target dan tak sabar nak tunggu tayangan filem popular kegemaran korang! Tahun ini ada sederetan senarai movie best antaranya siri filem Marvel Fasa 4 yang ditunggu ramai iaitu filem Doctor Stranger: The Multiverse Of Madness dan juga filem Avatar 2 yang sekuel pertamanya Avatar memegang kutipan paling banyak sepanjang zaman.


Fantastic Beasts The Secret Of Dumbledore, Spiderman dan The 335 antara filem yang Kak Bell tak sabar nak tonton. Filem Hotel Transylvania pun menarik tentang kisah dracula dengan anak perempuannya. Selain itu, filem DCEU juga tidak kurang hebatnya apabila kita akan dapat lihat filem solo daripada The Flash dan kembalinya Aquaman dan juga The Batman (Robert Pattinson).

Ada banyak filem bagus, filem-filem hebat akan datang ke pawagam pada tahun ini. Berikut adalah senarai beberapa filem gempak yang bakal keluar di Malaysia pada tahun 2022. Walaubagaimanapun tarikh tayangan filem popular ni adalah tertakluk kepada pindaan.

Senarai Tarikh Tayangan Filem Baru Sepanjang Tahun 2022

Selain filem/movie baru, pihak Golden Screen Cinemas juga telah kongsikan beberapa tarikh rasmi bagi tayangan di pawagam seluruh Malaysia untuk filem-filem antarabangsa yang terpilih. Korang juga boleh semak tarikh tayangan dan senarai panggung terdekat di Cinema Online/Showtimes & Cinema Listing. Jom lihat senarai filem baru 2022 yang bakal ditayangkan nanti.

*Tarikh tayangan filem tertakluk kepada perubahan dari tahun 2022 hingga ke tahun 2023 di Malaysia

wayang cerita baru 2022

JANUARY
  • Resident Evil: Welcome To Raccoon City - 6 January 2022
  • The French Dispatch - 6 January 2022
  • Belle - 6 January 2022
  • The 355 - 13 January 2022
  • House Of Gucci - 13 January 2022
  • Hotel Transylvania: Transformania - 14 Januari 2022 (Prime Video)
  • Scream - 20 January 2022 (Neve Campbell, Courteney Cox)

senarai movie best


FEBRUARY
  • Moonfall - 3 February 2022
  • Jackass Forever - 4 February 2022
  • Death On The Nile - 10 February 2022
  • Marry Me - 10 February 2022
  • Uncharted - 17 February 2022
  • Syahadan - 17 February 2022
  • Ku Kira Kau Rumah - 17 Februari 2022

senarai filem baru 2022

MARCH
  • The Batman - 3 Mac 2022
  • Paranormal Activity 7 - 3 Mac 2022 (Paramount +)
  • Turning Red - 10 Mac 2022 (Disney+ Hotstar)
  • Gila Gusti - 17 Mac 2022
  • Ambush - 17 Mac 2022
  • The Ancestral - 24 Mac 2022
  • The Lost City - 24 Mac 2022
  • Ambulance - 24 Mac 2022
  • Everything Everywhere All At Once - 24 Mac 2022
  • Morbius - 31 Mac 2022

Filem Baru Popular Tahun 2022


APRIL
  • White Snake - 7 April 2022
  • The Lost City - 7 April 2022
  • Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 14 April 2022
  • Hello Tapir - 21 April 2022
  • Sonic The Hedgehog 2 - 28 April 2022

senarai movie baru 2022

MEI
  • Doctor Strange In The Multiverse Of Madness - 4 Mei 2022
  • Peenak 3 - 12 Mei 2022
  • DC League Of Superpets - Mei 2022
  • Top Gun Maverick - 26 Mei 2022
  • John Wick: Chapter 4 -27 Mei 2022
  • The Assistant - 19 Mei 2022
  • The Northman - 22 April 2022
  • Legally Blonde 3 -19 Mei 2022

JUN
  • Jurassic World Dominion - 9 Jun 2022
  • Lightyear (Buzz Lightyear) - 9 Jun 2022 (Chris Evans)
  • The Black Phone - 23 Jun 2022
  • Elvis - 24 Jun 2022
  • Mat Kilau - 23 Jun 2022
  • Minions The Rise Of Gru - 30 Jun 2022


JULAI
  • Thor Love And Thunder - 7 Julai 2022 (Natalie portman)
  • Nope - 22 Julai 2022
  • Bullet Train - 14 Julai 2022
  • DC League of Super-Pets - 28 Julai 2022

OGOS
  • -
wayang cerita baru 2022

SEPTEMBER
  • Mission: Impossible 7 - 20 September 2022
  • Puss In Boots: The Last Wish - 15 September

OKTOBER
  • Spiderman Across The Spider-Verse Part One - 6 Oktober 2022
  • Halloween Ends - 13 Oktober 2022
  • Black Adam - 20 Oktober 2022


NOVEMBER
  • The Flash - 3 November 2022
  • Black Panther Wakanda Forever - November 2022

senarai movie baru 2022

DECEMBER
  • Avatar 2 - 16 December 2022
  • Aquaman And The Lost Kingdom - 15 December 2022
  • Super Mario Bros - December 2022


Ini merupakan antara filem-filem hollywood atau filem antarabangsa yang akan masuk ke pasaran Malaysia. Senarai ini akan sentiasa dikemas kini supaya pembaca boleh melihat filem apa yang bakal dilancarkan di Malaysia pada tahun 2022.

Sumber
Twitter GSCinemas
Cinema.com

Tag:
senarai movie baru 2022 malaysia
movie terbaru di pawagam 2022 malaysia
Senarai Filem Baru Popular Tahun 2022

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Previous Post Next Post