Koleksi Resepi Lauk Telur Mudah & Sedap

Masakan lauk telur memang jadi kesukaan dalam sesuatu menu hidangan. Dengan telur ayam ni, macam-macam jenis masakan boleh dibuat. Selain dibuat sambal, makan telur goreng dengan kicap sahaja pun dah nikmat. Untuk telur dadar sahaja pun ada pelbagai jenis resepi. Ada Telur Dadar Kentang, Telur Dadar Merunggai, Masak Lemak Telur Dadar, Telur Dadar Terung Bakar dan paling Kak Bell tak sangka adalah Telur Dadar Cencalok! 


Untuk telur dadar yang rare tu, kemudian hari nanti Kak Bell cuba. Kali ini Kak Bell kongsikan 8 Koleksi Resepi Telur yang senang untuk dibuat dan juga menjimatkan.


Telur Dadar Simple


Omelette Roll


Telur Dadar Vege


Murtabak Megi


Telur Dadar Tebal


Telur Mata Goreng Bawang & Cili


Sambal Tumis Telur


Sambal Pecah Telur


Dalam aneka resepi telur ni, Resepi Telur Sambal paling popular. Nak diikutkan memang berpuluh lagi resepi telur ni. Nak lagi mudah buat sahaja telur rebus!

CONVERSATION

14 comments:

  1. Terima kasih Bella beri banyak resepi telur ni boleh lah kak fas cuba cara masakan telur2 ni.

    ReplyDelete
  2. mcm2 jenis resepi lauk telur ni...lapar plak tgk..paling fav telur mata goreng bawang cili tu...yummmyyy

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Kebetulan anak-anak suka makan telur. Jadi bolehlah cuba semua resipi berasaskan telur ini. Terima kasih ya share resipi

    ReplyDelete
  4. kakbell thank u share resepi telur. Tu je lah yang mudah, senang, segera nak masak kalau tak de pilihan lagi nak makan ;(

    ReplyDelete
  5. time PKP ni mempelbagaikan masakan tu penting sebab kekadang dah habis idea nak masak lauk apa, terima kasih atas resepi yang sedap ni, nak cuba murtabak maggi tu lah

    ReplyDelete
  6. Sedapnya telur ni. Boleh dijadikan panduan untuk kita. Kadang2 menu telur goreng dan telur mata je. Thanks Bell....

    ReplyDelete
  7. Indeed mmg mcm2 jenis masakan dan resepi yg kita boleh buat guna telur ni kan, even kalau goreng telur mata je pon dah menyelerakan makan tu hehe..sedapnyaa

    ReplyDelete
  8. thanks dear bella. mommy pun dah habis idea nak masak apa. telur senang pulak nak cari. so masak lauk telur pun seedappp

    ReplyDelete
  9. Macam macam resipi telur ni. Hah bolehlah cuba lepas ni kan. Kadang kadang buntu tak tahu nak masak apa boleh cuba menu menu dari telur ni pulak

    ReplyDelete
  10. rumah aida, wajib ada stok more than 10 eggs.
    less than that, mesti gelabah nak kena gi beli, bella.
    kerap guna telur.
    goreng, masak kuah, sambal, masak maggi, sandwich dan lain-lain la.

    ReplyDelete
  11. Ena paling suka sambal pecah telur tu. Takde lauk lain, masak tu je simple. Hehe. Tq la bagi idea sebab pening jugak kalau lauk sama je.

    ReplyDelete
  12. thanks sharing resepi ni. bolehlah cuba tukar2 resepi. kadang boring dah menu yang sama

    ReplyDelete
  13. boleh cuba la ni sepanjang PKP ni kan. tapi telur asyik habis je. macamana ni

    ReplyDelete
  14. Sedap semua.. Simple dan pasti akan saya cuba. Thank you kak Bella 😁

    ReplyDelete

Back
to top