5 Resepi Masakan Mudah

Mesti tengah fikir nak masak apa kan? Sekarang mudah sahaja nak dapatkan resepi. Boleh pilih mana resepi yang sesuai. Kalau Kak Bell mesti nak cari resepi yang sedap dan mudah. Bahan-bahannya tak renyah.


Kisahnya dulu masa bercinta kononnya dapat request masak 5 resepi kegemaran. Dululah! Punyalah nak tunjuk yang kita ni boleh masak makanan kesukaan si dia kan. Sekarang semunya adalah dusta. Haha. Tapi sis lupa menu yang ke-5. Mungkin kacang buncis berulam jantung?


Okla ingat juga dari lupa terus kan (people forget eventually). Gambar-gambar zaman dulu ni agak cacat lah sikit. Maklumlah masa dulu ingat dah paling lawo dah snap gambar. Bila tengok balik, nauzubillah hasil dia. Walau apa pun masih ok lah kot dari gambar gegar-gegar kabur tak nampak masakan apa kan. So lets cuba resepi bawah ni ❤

Resepi Asam Pedas Daging Tetel


Ikan Kembung Masak Asam


Resepi Nasi Ayam Thai


Kebaikan Teh Cengkih


Tempe Ikan Bilis Goreng Sambal


Selamat mencuba resepi ni ya semua!


CONVERSATION

14 comments:

  1. Macam tau-tau je dah kehabisan idea nak masak masa PKP ni. Tapi yang sambal tempe tu fuhh memang tak leh bawa berbincang! terliur!

    ReplyDelete
  2. Tengok resipi tu semua, boleh lupa nak diet. Dahlah dalam tempoh PKP ini. Semua resipi nampak macam berselera sangat. Esok lusalah diet 😄😄

    ReplyDelete
  3. Tempoh PKP ni memang banyak betul resipi dah cuba.. Tapi takde pulak satu pun dari list ni.. Boleh la cuba nanti, tempe ikan bilis tu lamanyaa tak makan hehe

    ReplyDelete
  4. Tengok post ni time lapar. Aduiii nampak semua menu menggetarkan perut

    ReplyDelete
  5. daging tetel my fav. selalunya buat resepi kuah kacang letak daging tetel tu.dimakan dengan nasi himpit... perghhhh sedapnya

    ReplyDelete
  6. Asam pedas daging tetel tu memang jarang dapat tau, selalu time puasa2 je leh dapat atau kenduri kendara. Dah ada resepi ni leh buat nanti..tnaks tau kongsi resepi

    ReplyDelete
  7. sedap2 ni semua masakan, nanti saya cuba ya. thanks sharing resepi ni

    ReplyDelete
  8. Betul Bella, sejak-sejak dah rasa macam ramadhan plak, hari-hari duk fikir nak masak apa, padahal sama je kalau hari biasa masak...mungkin sebab macam Sis anak-anak balik semua, tu yang adoiii tangan tak kering dibuatnya...nanti boleh curi idea Belaa ni haaa

    ReplyDelete
  9. asam pedas tetel!!! rinduuuu nyer nak buat.
    malangnya, PKP ni payah nak ke pasar. takot kan tak dpt jarak 1 m tu.
    daging pun x dpt kat area sini, bella :(
    ayam. ayam .ayam. nak jelak dah makan ayam.

    ReplyDelete
  10. TQ sis sebab share macam-macam resipi kat sini. Rawlins tak pandai masak, maka boleh tak Rawlins demand nak Sis masakkan untuk Rawlins?

    ReplyDelete
  11. daging tetel tu nampak sedap...nanti nak try masaklah..macam menarik sgt sebab biasa kita buat goreng

    ReplyDelete
  12. Rajin je tengok Bella berkongsi masakan sepanjang PKP nie... Meh bro nk dok dengan Bella la... minta masak hari2 untuk bro hahahha

    ReplyDelete
  13. heii lapar dibuatnya tengok gambar makanan..iena suka Ikan kembung masak asam and tempe ikan bilis goreng :D

    ReplyDelete
  14. Hehe awak memang rajin memasak. Rasanya kalo kita berjiran hari2 dok tukar pinggan sebab perangai kita pun sama suka masak hahahah

    ReplyDelete

Back
to top