Trending


Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL | Baru-baru ni Kak Bell sekali lagi berkunjung ke restoren seafood Ombak Kitchen Bangsar. Memang tak boleh lupa sos cajun dia memang sedap sangat! Kali ni datang nak tengok apa menu dan yang terbau di sini.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Selain outlet Bangsar dan Ombak Kitchen Bukit Jelutong, sekarang dah ada outlet baru di Putrajaya. Buat korang yang mencari The Best Halal Seafood in KL, nak makan makanan laut mampu milik dan segar memang Kak Bell recommend datang ke sini.

Restoren Ombak Kitchen dimiliki oleh Sharita Loo selaku Ombak Kitchen founder dan CEO merupakan sebuah restoran keluarga dengan konsep makanan laut terkenal berasal yang berasal dari negeri Louisiana, Amerika Syarikat. Konsep ini digunakan untuk mengekalkan kesegaran dan juiciness makanan laut di sini.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL


Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Ombak Kitchen telah mendapat sambutan yang sangat baik oleh semua terutamanya penggemar makanan laut dan hasil daripada itu, mereka telah membuka 3 cawangan cawangan di Bukit Jelutong, Bangsar dan yang terbaru di IOI City Mall, Putrajaya. Ombak Kitchen Putrajaya terletak di luar di The Symphony Walk dan anda boleh memilih untuk menikmati makanan laut anda di tepi air pancut dengan pemandangan yang indah.

Selain konsep seafood spread (shell out), sekarang dah ada menu dengan konsep Ala carte untuk Ombak Kitchen menu, di mana pelanggan boleh memilih makanan laut kegemaran mereka dengan gaya masakan pilihan kegemaran pelanggan. Menu ala-carte ni dihidangkan dalam bekas dan mangkuk berwarna-warni. Pelanggan boleh buat pilihan dan memilih tanpa perlu bergantung semata-mata pada menu kombo premium biasa.


Ombak Kitchen Menu Price
Ombak Kitchen juga mempunyai value meal untuk makan tengahari iaitu Lunch Pot yang sesuai untuk 2 orang. Korang boleh cuba semasa waktu makan tengah hari antara jam 12pm-3pm. Bawah ni antara Ombak Kitchen menu price.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

1) ALA CARTE MENU
  • PREMIUM ALASKAN KING CRAB RM33.90/100g
  • LIVE CRAB XXL (800g +/-) RM149.90/nos
  • LIVE CRAB XL (450g +/-) RM79.90/nos
  • FRESH PRAWN XL RM69.90/500g
  • SNOW CRAB RM96.90/2 CLUSTER
  • SLIPPER LOBSTER RM149.90/3nos
  • CRAWFISH RM 66.90/500g
  • SCALLOP SHELL ON RM69.90/600g
  • BABY OCTOPUS RM53.90/500g
  • BABY CUTTLEFISH RM46.90/600g
  • FRESH WATER PRAWN RM89.90/400g
  • SQUID RING RM48.90/600g
  • BAMBOO CLAM RM48.90/600g
  • CLAM HAMAGURI RM36.90/500g
  • BLUE MUSSEL RM38.90/500g
  • WHOLE SQUID RM69.90/nos
  • BLUE SWIMMER CRAB RM69.90/2 nos
  • CANADIAN LOBSTER RM33.90/100g


10 Pilihan Sos Ombak Kitchen
Sebelum ni masa Kak bell pergi ke Ombak Kitchen baru ada jenis sos. Sekarang ni dah ada 10 jenis sos yang pelanggan boleh pilih. Macam biasa Kak Bell paling suka Signature Crazy Cajun Sos. Rasa macam makan seafood Kam Heong! Selain Cajun sos ni, sos Buttermilk Indulgence dan Cheesy Zesty Lemon adalah 3 sos pilihan terbaik dan popular pelanggan yang datang ke Ombak Kitchen.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

1. SIGNATURE CRAZY CAJUN SAUCE
Authentic soulful Cajun sauce made from the unique blend of Cajun spices, paprika, garlic, herbs, and Ombak Kitchen very own secret spice mix. This magic spice mixture is then cooked with rich butter to unite the taste.

Sos cajun asli yang menyegarkan diperbuat daripada campuran unik rempah Cajun, paprika, bawang putih, herba dan campuran rempah rahsia Ombak Kitchen. Campuran rempah ajaib ini kemudiannya dimasak dengan mentega yang kaya untuk menyatukan rasa.


2. BUTTERMILK INDULGENCE
Dibumbui sedikit dalam adunan mentega kaya serai, daun kari, bawang putih cincang dan susu berkrim.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

3. CHEESY ZESTY LEMON
Rempah sederhana dan diadun dengan campuran keju, rempah Cajun dan jus lemon segar.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

4. CHILI CRAB
5. GARLIC BUTTER
6. SPICY COCONUT CURRY
7. TOMATO BASIL
8. MEUNIERE (BUTTER LEMON SAUCE)
9. HERITAGE LAKSA
10. SALTED EGG CREAM


Menu Pilihan Lunch Pot (2 Pax)
Lunch Pot ni dibuat special untuk korang yang mengidam makan seafood masa lunch untuk 2 orang.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Lunch Pot Ketam
Bahan-bahan: Ketam XL (1/2 nos), udangsegar XL, sotong, brokoli, jagung dan nasi
Harga: RM99.90

Lunch Pot Slipper Lobster
Bahan-bahan: Lobster Slipper, udang segar XL, Clam Hamaguri, brokoli, jagung dan nasi.
Harga: RM89.90

Lunch Pot Udang XL
Bahan-bahan: Udang Segar XL, sotong, kupang biru, kerang Hamaguri, brokoli, jagung dan nasi.
Harga: RM79.90


Fresh Australian Lobster Pilihan Seafood Terbaru Ombak Kitchen
Lobster Australia segar adalah tambahan baru pada menu. Walaupun lobster Australia tidak mempunyai 2 cakar besar penuh daging seperti Udang Udang Kanada, semua daging dalam badan Australian Lobster lebih pejal dan lebih manis. Harga jualan ialah RM289.90 untuk 600g Lobster Australia Segar.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Promosi Menarik Ombak Kitchen

1) ONGOING PROMOTION
6 ketul Fresh Premium Oyster pada harga RM39.90 (retail RM76.90).

Terma dan syarat:
- Tiada pembelian minimum diperlukan
- Terpakai hanya untuk Dine-In
- Sah sehingga 7 Ogos
- Hanya boleh ditebus sekali setiap transaksi, setiap hari

2) OMBAK KITCHEN SIGNATURE RAINBOW DESSERT
Menampilkan pilihan buah-buahan dan donat Nutella goreng, Lukisan berdasarkan inspirasi dan kreativiti Chef. Ombak Kitchen memperkenalkan konsep baharu dalam seni pencuci mulut yang menampilkan buah-buahan tempatan dan antarabangsa. Dessert ni korang boleh request untuk majlis sambuatn hari jadi, ulangtahun dan sebagainya.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL


Jika korang pencinta makanan laut, Ombak Kitchen adalah pilihan terbaik buat korang! Untuk maklumat lanjut, layari Ombak Kitchen website.

Ombak Kitchen Review : Best Seafood Restaurant Bangsar & KL

Ombak Kitchen Bangsar
12, Lrg Ara Kiri 2, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Ombak Kitchen Bukit Jelutong
5.G.01, D'Vida Business Centre, Jalan Bazar U8/101, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor

Ombak Kitchen Putrajaya
GE-15, Ground Floor IOI City Mall, Lebuh IRC, Ioi Resort, 62502 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya

ombak kitchen review
ombak kitchen menu
ombak kitchen putrajaya menu
ombak kitchen founder
ombak kitchen bangsar menu
ombak kitchen menu price
ombak kitchen ioi menu

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Previous Post Next Post