Trending

Showing posts from January, 2017

Resepi Kangkung Belacan

Hi uolss! Mulanya Kak Bell nak buat nasi goreng kampung gunakan kangkung ni. Akhirnya, nasi semalam tu dah buat Nasi Goren…

Read more

Resepi Nasi Goreng Singapore

Hi semua! Rentetan masak nasi seperiuk malam kelmarin, sudahnya ada lagi baki nasi yang masih elok. Nasinya pun kering mole…

Read more

Resepi Ikan Merah Ala Ceylon

Hi korang! Dah makan? Okay, harini Kak Bell kongsikan resepi masakan ikan merah ala Ceylon. Kalau nama Ceylon sekarang ial…

Read more

Resepi Ayam Goreng Kunyit

Hi korang! Harini iols masukkan entri resepi paling mudah. Tak payah ajar pun semua boleh buat. Menu hidangan Ayam Goreng K…

Read more

Resepi Ayam Kam Heong

Hi korang! Nah Kak Bell kongsikan resepi ayam masak Kam Heong. Biasanya menu ni boleh korang jumpa di restoren cina muslim…

Read more

SPLIT (2017)

Hi korang! Pada selasa lepas Kak Bell berpeluang join premiere screening untuk movie 'SPLIT' di TGV One Utama. Keb…

Read more

Sayur Bayam Masak Bening

Hi korang! Suka makan sayur-sayuran tak? Kebiasaannya, bila Kak Bell memasak mesti ada satu hidangan sayur. Dah terbiasa di…

Read more

Ikan Pekasam Cili Kering

Hi korang! Seperti yang dijanjikan, harini Kak Bell buat ikan pekasam goreng dengan cili kering pulak. Sama je caranya maca…

Read more

Ikan Kembung Masak Lemak

Hi korang! Macam biasalah untuk masakan hari ni, Kak Bell ulang resepi yang sama je. Tapi guna bahan yang berbezalah. Harin…

Read more
Load More
That is All