Trending


Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free

Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free | Setiap kali hujung tahun, dah jadi trend memasing akan buat recap one year journey untuk Instagram bagi gambar atau post paling menarik dan paling banyak likes. Sejak beberapa tahun ni disebabkan ramai sangat nak buat Best Nine/Top Nine sampai hang website dan asyik loading je tanpa result.

Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free

Tadi pun Kak Bell cuba buat di Top Nine tapi untuk iPhone kena download app then kena purchase la pulak RM13.90 bila nak dapatkan result. Try kat Best Nine loading sampai ke sudah.

Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free
Unlock katanya, walhal kena purchase!

Kalau guna website Best Nine, 9 gambar terbaik sepanjang tahun yang mempunyai atau mendapat 'likes' yang tinggi akan dipilih dan dijadikan sebuah poster dengan saiz segi empat. Korang hanya perlu masukkan 'Username Instagram' dan result akan generate secara automatik. Yang penting akaun Instagram perlu diset public. Ianya hanya boleh dibuat sekiranya anda tidak private akaun Instagram anda.

Sebenarnya terdapat pelbagai cara untuk anda buat Best Nine Instagram 2022 sama ada menggunakan website atau aplikasi. Ikut suka korang nak buat cara yang mana satu.


What is Best Nine?
Best Nine is a trend on Instagram. We pick the 9 most liked posts among the photos posted this year. The photos are then collaged together to create a single photo. Numerous celebrities have posted Bestnine images so far. They are sometimes referred to as Top Nine. You don't need to be a member to create a Bestnine image. Create and share your best nine images!

Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free


Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022
  1. Pergi ke website Best Nine Instagram
  2. Masukkan 'Username Instagram' atau 'Instagram ID' anda dan klik pada butang Search
  3. Anda perlu tunggu untuk beberapa minit sebelum gambar anda siap disenaraikan mengikut jumlah 'likes'
  4. Kemudian anda hanya perlu save sahaja dan boleh upload ke Instagram
*Seperti dimaklumkan website ini mengambil sedikit masa (lambat gile ye)

What is Top Nine?
Top Nine is an app that pulls in your top nine Instagram posts (not stories or reels) of the year. It defines "top" as the ones that got the most likes. You drop in your account—don't share your password—and it plops out a three-by-three grid of the nine most-liked images you posted over the last year.


Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free


Cara Buat Top Nine Instagram Tahun 2022

  1. Pergi ke website Top Nine for Instagram (Best of 2022)
  2. Masukkan 'Username Instagram' di ruang disediakan dan klik Create Top Nine Collage
  3. Dalam beberapa saat sahaja, akan dipaparkan Your #TopNine2022 beserta jumlah 'likes' anda anda peroleh bagi 9 gambar tersebut.

Untuk website ini, anda tak boleh save. Jadi anda boleh screenshot sahaja dan siap untuk upload di Instagram. Jangan lupa masukkan #TopNine2022 dan #Recap2022


Aplikasi Top Nine
Khusus bagi pengguna iOS, anda boleh buat menggunakan aplikasi Top Nine sahaja tanpa perlu pergi ke website seperti diatas. Boleh download di Top Nine for Instagram 2022. Untuk Android tiada aplikasi untuk Top Nine.

  1. Selesai install, buka aplikasi tersebut
  2. Masukkan 'Instagram Username' dan klik Continue
  3. Dalam beberapa saat sahaja, 9 gambar terbaik anda siap dikumpulkan
  4. Klik 'Continue' dan kemudian klik 'Save & Share'. Boleh save di phone anda terlebih dahulu atau boleh terus share ke Instagram.
  5. Selain itu, aplikasi ini juga menyediakan beberapa template untuk anda gunakan.
Sampai ke sudah tak berjaya ya. Esok-esok lah Kak bell buat. Stress pulak dibuatnya! Ni pun buat pakai app lain. Jadilah asal ada..itupun boleh screenshot je.

Cara Buat Best Nine Instagram Tahun 2022, Top Nine Free


Bagi yang nak cuba jaya bolehlah try ya. Bolehlah kongsi kenangan gambar terindah sepanjang tahun 2022 daripada Instagram.

Sumber : Aiman Abdullah

best nine instagram 2022, top nine 2022 free, top 10 instagram accounts, cara buat best nine instagram tahun 2022 top nine instagram, cara buat best nine instagram tahun 2022 top nine free,

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

1 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

  1. Baru berjaya buat best nine instagram bila baca entry ni. Dari hari tu duk buat kat web tak lepas-lepas. Bila guna apps top nine tu kena bayor lah pulak...Sabor je lah sis..

    ReplyDelete
Previous Post Next Post