Trending


Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan! | Hi semua! Korang peminat siri drama Stranger Things? Disebabkan trending dan popular di Netflix, Kak Bell pun cubalah layan. Hujung-hujung 3-4 hari je habis maraton sampai Season 4 Part 1. Kebetulan sangat part 2 Season 4 which is Chapter 9 release 1 May, hari ni baru selesai tonton.

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!

Punyalah ramai fans siri ni, musim pertama Stranger Things dapat rating 97% IMDb, dan rating 8.1/10 dari Rotten Tomatoes. Stranger Things ni siri dia ala-ala citer klasik zaman 1980-an dengan latar dan lahu-lagu popular zaman tu. Stranger Things Season 4 ada dua episod, volume 1 dengan total tujuh episod dan dua episode terakhir di volume 2 pada 1 Julai 2022.


Sinopsis Stranger Things Season 4

Sinopsis Stranger Things Season 4 mengisahkan Eleven yang dah hilang kuasa dia dan menjalani hidup normal di California. Sementara itu, teman-temannya yang masih tinggal di Hawkins justru kembali kedatangan ancaman baru dari Upside Down. Mereka pun kini harus bersatu kembali buat mengakhiri segala kutukan yang berlaku di Hawkins.


With selfless hearts and a clash of metal, heroes fight from every corner of the battlefield to save Hawkins - and the world itself.

Title: The Piggyback Stranger Things
Genres: Drama, Horror
Network: Netflix
Premiere Date: July 1, 2022
Executive producers: Matt Duffer, Ross Duffer, Shawn Levy, Dan Cohen
Directors: Matt DufferRoss Duffer
Writers: Matt DufferRoss Duffer

Pelakon Stranger Things: 
Winona Ryder as Joyce Byers
David Harbour as Jim Hopper
Millie Bobby Brown as Eleven
Finn Wolfhard as Mike Wheeler
Gaten Matarazzo as Dustin Henderson
Caleb McLaughlin as Lucas Sinclair
Noah Schnapp as Will Byers
Sadie Sink as Max Mayfield
Natalia Dyer as Nancy Wheeler
Charlie Heaton as Jonathan Byers
Joe Keery as Steve Harrington
Maya Hawke as Robin Buckley
Brett Gelman as Murray Bauman
Priah Ferguson as Erica Sinclair
Matthew Modine as Dr. Martin Brenner(credit only)
Paul Reiser as Dr. Sam Owens(credit only)
Sherman Augustus as Lt. Colonel Jack Sullivan
Logan Riley Bruner as Fred Benson

IMDb RATING 9.3/10
TOMATOMETER 89%


Review Stranger Things S4E9 The Piggyback

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback | Episod The Piggyback memang best ya. Dahla 2 jam lebih dah macam full movie. Setiap season akan ada monster tersendiri dan dalam musim 4 ialah Vecna/One. Dari kesemua season, musim keempat ni ceritanya lebih horror dan jalan penceritaannya lebih detail terutama part 2. Sangat puas hati tengok chapter ni. Kalau kat panggung harus sis pi tengok. 

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!

Vecna sebagai villain utama memang menjadi. Cara dia membunuh memang sadis dan memberikan kesan horror bila tengok keadaan mangsa yang mati. Lakonan pelakon pun semakin baik sebab semua pun dah meningkat remaja kan since dari musim 1.

Beberapa karakter pada musim sebelumnya ada dalam Stranger Things Season 4. Mulai dari Eleven, Mike Wheeler, Will Byers, Lucas Sinclair, Max Mayfield, Dustin Henderson, termasuklah Suzie yang merupakan girlfriend Dustin. Selain pelakon utama, watak kerektor baru pun best. Kak Bell suka sangat watak Robin Buckley dan Erica Sinclair.


Stranger Things Season 5?
Stranger Things Season 4 Episode 9, the season finale gave us a deadly battle with Vecna, and Demogorgons, pivotal moments between the characters, deaths, and a killer hook for the fifth and final season.

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!

What more could we possibly ask for? It's daunting thinking about what's next for everyone, especially considering how physically and emotionally exhausting everything that happened to them is. We've witnessed everyone carry these emotional scars. Still, Vecna's reign of terror is far from over, and that can only mean that we'll get some horrifying developments ahead on Stranger Things Season 5.

That final visual was striking because it was the beginning of what Nancy's words foreshadowed in Stranger Things Season 4 Episode 8. The residents of Hawkins face an uphill battle if they think they'll make it out of this fight alive, and I hope they don't continue to blame (Imdb News)

Review Stranger Things S4E9 The Piggyback, Final Siri Yang Memuaskan!


Tak pernah-pernah Kak Bell ko dah buat review untuk siri drama. Tak sabar nak tunggu Season 5 ya! Konfem ada sebab final scene tu salji turun, kemudian ada banyak shadow keluar lepas Hawkin doomed. Korang pun mesti puas hati tonton final season 4 ni kan? Kak Bell bagi Rating 9/10 untuk stranger things 4 finale review.

the piggyback stranger things
stranger things season 4
stranger things 4 finale review
stranger things season 5
stranger things reaction season 1

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Previous Post Next Post