7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia - Ini Adalah Bellarina Natasya | Bella Jamal 7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Trending

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia | Meluangkan masa bersama bapa anda semasa Hari Bapa adalah kualiti terbaik yang boleh anda lakukan! Hargai jasa bapa anda dengan membawa mereka ke tempat yang menarik di Negeri Selangor ini. Hari Bapa jatuh pada 19 Jun setiap tahun, dan Tourism Selangor telah memilih 7 tempat secara rawak untuk anda menyambut Hari Bapa bersama bapa, ayah, abah, suami, datuk, atau apa-apa gelaran yang anda gunakan. Pusing Selangor Dulu! bersama bapa anda sebagai hadiah hari bapa 2022.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

1. Aktiviti Memancing dan Makan ‘Seafood’ di Jeti Sirip Biru, Bagan Lalang
Jeti Sirip Biru yang terletak di Bagan Lalang merupakan destinasi popular bagi penggemar makanan laut (Pusat Memancing Setempat). Kawasan ini menarik dalam kalangan bapa yang gemar memancing kerana menawarkan pelbagai pakej memancing antaranya laut dalam, memancing sambil memukat dan rumah rakit. Terdapat lebih daripada sepuluh rumah rakit tersedia di sini, tempat pemancing boleh bermalam bersama keluarga atau menyertai acara.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Pengunjung boleh menginap dan bermalam di rumah rakit yang disediakan di tebing sungai sambil menikmati aktiviti memancing secara santai bersama keluarga dan rakan-rakan jika mereka ingin merasai suasana berbeza dan menemui ketenangan. Pakej yang tersedia juga menawarkan hidangan makanan laut yang sangat enak dan ‘fresh’. Pasti bapa anda berpuas hati!


2. Bermain Golf di Amverton Cove Golf, Pulau Carey
Hari Bapa ini, Amverton Cove adalah tempat yang sesuai untuk keluarga menghabiskan masa bersama sambil bapa bermain golf 18 lubang di padang golf yang memenangi anugerah. Kedua-dua pemain golf profesional dan amatur akan menikmati Padang Golf Amverton Cove. Dengan pantai, kolam, tasik, hutan bakau dan dedaunan yang subur, padang golf terletak dalam suasana yang indah. Hutan bakau mengelilingi enam lubang golf, dan laluan pejalan kaki yang memanjang ke belakang lubang 4 membawa kepada berjalan kaki sejauh 70 meter melalui hutan pasang surut.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

3. Aktiviti Memanah di Stars Archery, Sunway Pyramid
Stars Archery ialah pengendali perkhidmatan aktiviti memanah jarak jauh tertutup terbesar di Malaysia, dengan matlamat untuk membawa dan menggalakkan orang ramai merasai pengalaman sukan memanah. Tarikan ini dapat menunjukkan kepada bapa dan keluarga anda tentang sukan memanah yang unik dan menarik. Mereka mempunyai tenaga pengajar memanah yang berkelayakan untuk membantu dan memastikan segala aktiviti yang dilakukan di sana selamat dan selesa.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Sesiapa sahaja dari pelbagai peringkat umur boleh mencuba aktiviti memanah ini. Pemanah berpengalaman yang ingin menggunakan peralatan memanah mereka sendiri juga dialu-alukan untuk datang tetapi mengikut terma dan syarat yang ditetapkan. Lebih daripada sekadar pengalaman memanah, ianya melatih untuk mengkoordinasi, anggaran, keupayaan kita untuk kekal tenang dan kesabaran semasa memanah.


4. Berlumba di Morac Go Kart Track, 1 Utama, Petaling Jaya
Morac Go Kart Track hanya 20 minit dari bandar dan terletak di kompleks beli-belah paling popular di Selangor, 1 Utama Shopping Centre. Terdapat banyak tempat letak kereta disediakan, serta lokasi yang indah untuk penonton dan peserta. Padang 420 meter direka supaya semua orang boleh menikmati karting tanpa teragak-agak.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Morac Go Kart Track ialahtrek kart yang menyeronokkan untuk seisi keluarga. Semua orang boleh menikmati masa yang selamat dan menyeronokkan memandu Sodikarts serba baharu mengelilingi litar. Morac Go Kart Track sesuai untuk seisi keluarga, termasuk kanak-kanak seawal tujuh tahun (Yang melepasi sekatan ketinggian mereka).

5. Makan Tengahari di House of Kambing, MAEPS Serdang
Kambing bakar terbaik di Lembah Klang boleh didapati di House of Kambing. Setiap makanan di menu dijamin sangat segar, kerana restoran ini mengkhususkan konsep & Ladang ke Meja. Keupayaan House of Kambing untuk menyediakan hidangan yang berperisa dan sangat murahmenjadikan ia sebuah restoran yang unik. Penyediaan yang sangat baik, perapan, dan memasak kambing akan membuatkan anda inginkan lebih banyak lagi. Nasib baik, terdapat banyak hidangan lazat untuk dipilih. Nasi Kukus Kambing Bakar adalah hidangan istimewa mereka. Ia terdiri daripada satu hidangan kambing yang baru diperap dan satu pinggan nasi kukus.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia


6. Melawat National Automobile Museum, Sepang International Circuit, Sepang
Muzium National Automobile terletak di Welcome Centre International Sepang Circuit. Segmen pengenalan Muzium Automobil Negara, yang merangkumi sejarahpembangunan pengangkutan Malaysia dan kereta awal, dipamerkan di tingkat bawah. Brushmobile dan FordSpeedster adalah dua contoh kereta yang telah digunakan di Malaysia.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

Litar Antarabangsa Sepang ialah peringkat seterusnya, yang menganjurkan acara sukan seperti perlumbaan Formula 1, perlumbaan Siri Antarabangsa Super GT, dan perlumbaan MotoGP. DRB-Hicom, PROTON, BUFORI, MODENAS, dan PERODUA adalah beberapa syarikat Malaysia yang menyumbang dan menambah baik sektor automobil Malaysia. Pelbagai koleksi kereta dan motosikal syarikat dipamerkan.

7. Menginap sambil bercuti di Nafas Cube, MAEPS Serdang
Mengapa anda perlu merasai pengalaman NAFAS Cube @ MARDI yang terletak di MAEPS Serdang, Selangor sempena Hari Bapa ini? Untuk tetamu yang mencari lokasi percutian yang unik dalam masa yang singkat. Dengan penginapannya yang tersendiri dan selesa, NAFAS Cube menyediakan tempat percutian yang tenang jauh dari kesibukan bandar. Tapak itu, yang dikendalikan sepenuhnya oleh Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS), merupakan destinasi popular bagi pengunjung yang mencari pengalaman agro pelancongan yang unik dan mendebarkan.

7 Cara Sambut Hari Bapa Bercuti Di Malaysia

NAFAS Cube menawarkan bilik gaya hotel dengan konsep berasaskan kontena dan pembetung (paip pembetung konkrit). NAFAS Cube juga menyediakan konsep glamping, atau perkhemahan dengan pemandangan tasik yang indah, untuk individu yang menikmati percutian perkhemahan. Bagi mereka yang menggemari tempat penginapan jenis culvert dan tandas disediakan tidak jauh dari bilik.


Hari Bapa adalah sambutan hari yang istimewa yang tidak boleh dilupakan. Terdapat banyak aktiviti menarik untuk anda lakukan bersama bapa tersayang di Selangor. Apa yang kami cadangkan di atas ini adalah beberapa tarikan yang terbaik di Negeri Selangor untuk sambut hari bapa bercuti 2022. Dengan mengikuti idea ini, anda boleh menjayakan sambutan hari istimewa ini bersama bapa anda.

Jika anda sedang mencari idea untuk sambutan Hari Bapa yang tiada dalam senarai kami, boleh merujuk kepada artikel dan direktori pelancongan kami di laman web kami atau laman media sosial rasmi kami. Jangan lupa untuk kongsikan tentang pengalaman #PusingSelangorDulu anda! Kongsi foto dan video anda bercuti di Negeri Selangor di Instagram, Facebook, Tiktok, dan Twitter dengan hashtag #PusingSelangorDulu, #SplendidSelangor, ‘tag’ kami!

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Previous Post Next Post