Filem Blockbuster Indonesia Ben & Jody, Keluarga Cemara 2, Jagat Arwah & Mencuri Raden Saleh Tayang Di Astro First - Ini Adalah Bellarina Natasya | Bella Jamal Filem Blockbuster Indonesia Ben & Jody, Keluarga Cemara 2, Jagat Arwah & Mencuri Raden Saleh Tayang Di Astro First

Trending

Filem Blockbuster Indonesia Ben & Jody, Keluarga Cemara 2, Jagat Arwah & Mencuri Raden Saleh Tayang Di Astro First

Filem Blockbuster Indonesia Ben & Jody, Keluarga Cemara 2, Jagat Arwah & Mencuri Raden Saleh Tayang Di Astro First | Penerbit dan peneraju filem Malaysia, Astro Shaw hari ini mengumumkan kerjasama strategik bersama penerbit terkemuka dari Indonesia yang memenangi pelbagai anugerah berprestij, Visinema Pictures dalam membawakan dan menjadi penerbit bersama untuk empat filem hebat di Indonesia, Ben & Jody, Keluarga Cemara 2, Jagat Arwah dan Mencuri Raden Saleh. Ini sekali gus mengukuhkan lagi peranan Astro Shaw selaku penerbit, pengedar dan pemasar filem terbaik Malaysia dalam mendominasi pasaran Asia.


Tahun 2020, Astro Shaw telah bekerjasama dengan penerbit Visinema Pictures dalam memasarkan filem genre drama kekeluargaan no 1 paling laris di Indonesia, ‘Nanti Kita Cerita Tentang Hari Ini’, untuk tontonan di Malaysia melalui platform Pawagam Rumah Anda, Astro First. Sambutan positif daripada penonton Malaysia serta menerima liputan meluas dari media tempatan, telah membuktikan filem dari negara jiran juga turut menjadi pilihan penonton tempatan dalam menikmati hiburan filem.

Lanjutan daripada kerjasama baik Astro Shaw dan Visinema Pictures, ia telah membawa kedua-dua penerbit terkemuka serantau itu ke tahap seterusnya untuk meneroka lebih banyak peluang kolaborasi yang mampan.


Filem Blockbuster Indonesia

Filem Blockbuster Indonesia | Selain mencipta kejayaan besar menerusi filem ‘Nanti Kita Cerita Tentang Hari Ini’ sebagai Top 2 Filem Tempatan Paling Laris di Indonesia tahun 2020, deretan filem lain terbitan Visinema Pictures juga turut melakar fenomema tersendiri seperti ‘Cahaya dari Timur: Beta Maluku’ (2014), ‘Filosofi Kopi’ (2015), ‘Surat Dari Praha’ (2016), ‘Filosofi Kopi 2: Ben & Jody’ (2017), ‘Love For Sale’ (2018), Keluarga Cemara (2019), adaptasi daripada webtoon popular Indonesia, ‘Terlalu Tampan’ (2019) dan banyak lagi.


Visinema Pictures amat dikenali sebagai penerbit yang mengangkat bakat-bakat kreatif muda dan idea-idea progresif dalam menghasilkan filem-filem yang memberi nafas segar dan sekali gus mencetus impak kepada perubahan besar buat filem Indonesia. Malah, kredibiliti Visinema juga diyakini dengan di bawah teraju Pegawai Eksekutif Visinema, Angga Dwimas Sasongko yang juga dikenali sebagai pengarah berbakat besar Indonesia dan menjadi penerbit paling muda yang memenangi Anugerah Citra untuk Filem Terbaik di Festival Filem Indonesia ketika usianya 29 tahun. Di bawah kepimpinan Angga Dwimas Sasongko, Visinema Pictures telah memenangi pelbagai anugerah berprestij di festival filem Indonesia serta turut merentasi peringkat antarabangsa apabila tercalon di Academy Awards bagi kategori Best Foreign Language Film melalui filem Surat Dari Praha. Selain itu filem-filem terbitannya juga banyak terpilih di festival berprestij di negara-negara Asia seperti Jepun, China, India, Korea dan lain-lain lagi.

Menerusi gabungan mega ini, Astro Shaw berhasrat ia mampu meningkatkan lagi kualiti hiburan filem buat penonton Malaysia. Astro Shaw terkenal dengan pendekatan inovatif dalam mengetengahkan cerita segar yang menyentuh hati penonton, serta berjaya mencipta fenomena tersendiri dengan mengungguli carta filem tempatan dengan kutipan tertinggi sepanjang zaman di Malaysia melalui filem-filem terbaiknya iaitu Hantu Kak Limah, Polis Evo 2, Paskal, Abang Long Fadil 2, Pusaka, Sangkar dan banyak lagi. Melalui salah satu filem terbaru terbitannya, The Garden of Evening Mists, Astro Shaw telah menjadi tumpuan di pentas antarabangsa dengan memenangi pelbagai anugerah di pelbagai festival filem antarabangsa.


Filosofi Kopi 2 Ben & Jody

Filosofi Kopi 2 Ben & Jody | BEN & JODY adalah filem sekuel ketiga daripada francais ‘Filosofi Kopi’. Filem ini telah pun ditayangkan di bioskop seluruh Indonesia sejak 27 Januari lalu dan mendapat reaksi positif daripada penonton. Kali ini filem tersebut tampil dengan genre berbeza iaitu aksi, thriller, komedi dan masih mengekalkan teraju utama Chicco Jerikho dan Rio Dewanto di samping barisan pelakon terkenal di peringkat antarabangsa Yayan Ruhian, Luna Maya, Rio Dewanto, Chicco Jerikho dan ramai lagi. Ia mengisahkan tentang dua sahabat baik terperangkap dalam tahanan pembalakan haram. Mereka cuba melepaskan diri dan dalam pada masa yang sama ketulusan persahabatan mereka diuji.


Jagat Arwah Movie

Jagat Arwah Movie | Filem Jagat Arwah adalah sebuah filem seram, pengembaraan fantasi yang mengangkat elemen hubungan ayah, anak, persahabatan serta aksi. Raga ingin berhijrah bagi mengejar impian untuk menjadi pemuzik bersama rakan-rakannya. Tetapi ayahnya, Sukmo meninggal dunia dalam keadaan tragis. Kemudian Raga mendapat tahu keluarganya adalah berketurunan lagenda dan penjaga kepada Batu Jagat, batu yang mempunyai kuasa dan akan mengudang bahaya jika jatuh ke tangan pihak yang salah. Membariskan bintang muda Ari Irham, pelakon popular Cinta Laura, Oka Antara, Sheila Dara, Kiki Narendra dan Ganindra Bimo.Filem Keluarga Cemara Review

Filem Keluarga Cemara Review | Manakala, filem KELUARGA CEMARA 2 adalah skuel kepada Keluarga Cemara. Masih mengekalkan barisan pelakon utama seperti pelakon popular Nirina Zubir, Ringgo Agus Rahman, Adhisty Zara, Widuri Puteri, Asri Welas dan Abdurrahman Arif. Kali ini kisahnya memaparkan keluarga Cemara melalui liku-liku cabaran kehidupan selepas wabak pandemik. Cemara tidak mendapat perhatian daripada keluarga dan memulakan penggembaraan bersama ‘ayam neon’ dan cuba meyakinkan semua orang bahawa dia boleh berkomunikasi dengan ayam.Sinopsis Mencuri Raden Saleh

Sinopsis mencuri raden saleh | Seterusnya filem Mencuri Raden Saleh yang mengisahkan 6 pelajar kolej yang mempunyai kepakaran berbeza, merancang untuk mencuri lukisan Raden Saleh atas arahan bekas presiden Indonesia, Permadi dengan ganjaran yang lumayan. Namun Permadi telah mengkhianati mereka dan mengakibatkan mereka diburu. Mereka merancang untuk mencuri semula lukisan tersebut daripada orang yang sangat berpengaruh di Indonesia. Filem genre heist action ini membariskan pelakon box office Iqbaal Ramadhan, Angga Yunanda, Rachel Amanda, Aghniny Haque, Umay Shahab dan Ari Irham.


Istimewa buat penonton Malaysia, nantikan filem Ben & Jody full movie, film Keluarga Cemara 2 full movie, filem Jagat Arwah full movie dan Mencuri Raden Saleh full movie dan Mencuri Raden Saleh yang akan menemui anda tidak lama lagi. Dapatkan info dan klip-klip menarik tentang perkembangan filem-filem daripada kolaborasi ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw.
Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Previous Post Next Post