X Missing U Dayang Nurfaizah X Faizal Tahir X Tuju X Yonnyboii

First time dengar di radio, terus catch my intentions. Terus search di YouTube mendengar lagu X Missing U dan terus putar banyak kali. Lagu ni dinyanyikan oleh 4 orang artis iaitu Dayang Nurfaizah, FaizalTahir, Tuju dan YonnyBoii dengan new genre rnb + soulful + rap. Dato CTDK pun dah ada lagu ft dengan rapper jugak kan.


Dayang dan Faizal Tahir memang Kak Bell suka lagu-lagu mereka. Vokal Dayang pun unik. Kolaborasi 4 artis ni memang sangat catchy. Lagu ni relate lah pada mereka yang dah broke-up, then tetiba nak get back semula. So nak terima balik tak? Sorry..I dah move on & I'm X missing u!


Inikah penghujungnya
Kesudahan semua
Dan bukannya ku pinta
Begini akhirnya
Tutup saja semua cerita

Lupakan saja semua
Semua janji yang tercipta
Cukup sudah kau mainkan
Perasaan dan hati

Setiap kali kau pergi kau kembali kata
I.. I’m missing u
I.. I’m missing u yeah
Dan tiap kali ku menjauh kau tetap kata
I.. I’m missing u
I.. I’m missing u yeah
Setiap kali kau hilang kau kembali kata
I.. I’m missing u
I.. I’m missing u yeah
Dan biar ku berterus terang sesungguhnya oh
I’m not missing u
I’m not missing u yeah

Tak kuasa aku melayan
Segala pujuk rayu dari mu
Tak mahu lagi ku cuba untuk pertahan
Tak adakah rasa bersalah
Kau lakukan aku begini
Tak mampu lagi aku bertahan

Lupakan saja semua
Semua janji tercipta
Cukup sudah kau mainkan
Perasaan dan hati

Ulang C/O

Setiap kali kau pergi berjauhan
Rindukan setiap detik perbualan
Ku sakit bila separuh ku dipisahkan
Bagaikan pungguk rindukan bulan

Kehilangan cahaya ku rindu,
Kehilangan hingga hujung waktu,
Tapi ku tetap percaya,
Rindu di sebalik luka,
Harapan kembali terbuka

Tolong kata jangan ini tentang rindu,
Peluang terakhir menusuk kalbu,
Apa lagi yang ku pinta,
Tulus jiwa ku untuk mu,
Hanya untuk mu

Setiap kali kau pergi kau kembali kata
I.. I’m missing u
I.. I’m missing u yeah

Yeah, yeah, yeah, yeah
Kembali kata
I’m not missing u
I’m not missing u yeah

Producer: Adib Hussin
Producer: Bobby
Vocals: Dayang Nurfaizah
Producer: Faizal Tahir
Vocals: Faizal Tahir
Producer: Mike Chan
Vocals: Tuju
Vocals: Yonnyboii
Composer, Lyricist: Faizal Tahir
Composer, Lyricist: Ja'a
Composer, Lyricist: Mage
Composer, Lyricist: Mike Chan
Composer, Lyricist: Tuju
Composer, Lyricist: Yonnyboii

For below the comment, I just copied from YouTube. Apart from the new fresh music arrangement, I love the fact that this song has meaning on so many levels if you listen to each part.


Dayang's and FT's parts: I'm X missing U
Tired of being played, frustrated and confused to the point that there are no feelings left for him/her. Therefore, I'm X missing U.

Tuju's part: Peluang terakhir menusuk kalbu, Tulus jiwa ku untuk mu
Begging for the girl to stay or comeback in his life also I would say maybe he just realized how important is she in his life and this could be his only chance to get her back.

Yonni's part: Bagaikan pungguk rindukan bulan
The lyrics just portrayed how he felt sad and hurt after being apart from her and missed her presence in his life.

What do you think about this new song?

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top