How To Use Veet Sensitive Touch Electric Trimmer

Hi Korang! Setelah sekian lama, akhirnya siap juga review pasal Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni. Untuk post sebelum ni, Kak Bell dah kongsikan tentang Veet Sensitive Touch Workshop. So, kali ni Kak Bell akan cerita dan kongsikan secara terperinci mengenai apa kandungan yang ada di dalam kotak dan yang paling penting adalah macam mana korang nak menggunakan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer ni. Nah ulasan dan leteran Kak Bell setelah mencuba menggunakan hair removal trimmer yang very the perempuan sebab warna dia pink!



Apa yang ada di dalam kotak?
1 beauty styler
1 double-sided trimming head: 16mm and 6mm (eyebrow shaping)
1 bikini trimming head 20mm
2 comb attachments
1 styler cap
1 cleaning brush
1 beauty pouch.


20mm trimming head for other body areas with comb
attachment to uniform hair length

2-sided trimming head: 16mm and 6mm for optimal
eyebrow shaping, 2mm and 4mm comb attachment to
uniform hair length

Macam bahan-bahan resepi masakan pulak yer! Btw, kat atas tu adalah barang-barang yang ada di dalam kotak. Beauty styler (main body) ni sleek, ringan dan mudah dipegang semasa penggunaan. Kak Bell pakai perkataan "sleek" nampak elegan dan sesuailah sikit untuk produk ni. Nak cakap cantik dan anggun pun boleh. Asalkan korang paham yang rupa bentuknya menarik dan senang bila digunakan. Kombinasi warna putih dan pink alat pencukur elektronik ni memang menarik minat dan sesuai sangatlah untuk wanita terkini dan berkerjaya macam korang semua kan! Biasalah, asal warne pink je pompuan. Lelaki zaman sekarang pakai pink pun sweet kan?

What I love about the packaging is that you get everything in one place 
and its ready to be used

Nak mintak trim coat ke Muezza?

Untuk bahagian kening dan muka, korang boleh gunakan dual sided trimmer head (16mm & 6mm). Pasangkan trimmer head tadi, dan twist ke arah kiri untuk lock. Pada beauty styler tu, ada anak panah ke arah kiri untuk lock trimmer head. Kak Bell gunakan 6mm trimming head untuk trim bahagian kening dan bulu halus di muka.  Sebelum ni, gunakan teknik threading memang sakit yer! Betul ke alat ni tak akan lukakan kulit? Buatnya tertrim habis kening, terpaksalah lukis kening Sin Chan!



Korang juga boleh cuba gunakan trimmer head yang sama untuk bahagian bibir atas dan juga dagu. Kak Bell cuba 16mm trimming head pulak untuk bahagian muka dan sideburns. Muka kita ni kan luas nak bandingkan dengan bahagian kening, so gunalah yang 16mm supaya cepat sikit proses trimming bulu halus di bahagian muka. 


Veet sensitive touch trimmer ni memang memudahkan korang. ianya juga boleh digunakan untuk trim rambut. Pasangkan sikat dan gunakan 20mm trimming head. Sikat bahagian rambut yang nak dipotong. Semasa menyikat jangan terlalu kuat, nanti habis rambut korang yang cantik tu kan! Buat lite-lite je, just for trimming okay! Kemudian, boleh gunakan berus atau nak mudah lalukan sahaja pada pili air untuk korang bersihkan.


Terlupa pulak nak ajar cara nak gunakan trimmer ni. Pada beauty sytler tu ada tanda anak panah, nombor 0 dan nombor 1. Untuk masukkan bateri, twist bahagian bawah ke arah anak panah ke bawah. Dah masukkan bateri, pusingkan ke arah nombor 0 untuk lock. Kemudian, pusing ke arah nombor 1 untuk hidupkan alat ni dan kembali ke nombor 0 untuk deactivate/off. Mudah kan?


Untuk underarms, korang boleh gunakan 20mm trimming head yang lebih besar. Untuk perincian, bolehlah guna trimmer head 16mm & 6mm. Dah guna, boleh bersihkan dengan berus atau cuci sahaja di bawah laluan air. Btw, jangan pergi basuh semua main body tu. Alamat ke tong sampah lah jawabnya trimmer korang! Nak simpan, letak dalam pouch dan beg yang cantik ni yer.


Bagi Kak Bell alat ni memang memudahkan korang untuk kegunaan seharian. Saiznya pun kecil, senang nak guna dan tak menyakitkan. Letak je dalam pouch beg korang dan sedia untuk di bawa ke mana-mana sahaja!

Tiada Lagi Risau Terluka dengan Peranti Inovatif Daripada Veet!
Alat pencukur elektronik yang mudah, cermat dan lembut pada kulit, sesuai untuk wanita terkini.

Ok tak Kak Bell jadi model?

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top