Sime Darby Bina Pelabuhan Perdagangan Antarabangsa Utama Dunia - Ini Adalah Bellarina Natasya | Bella Jamal Sime Darby Bina Pelabuhan Perdagangan Antarabangsa Utama Dunia

Trending

Sime Darby Bina Pelabuhan Perdagangan Antarabangsa Utama Dunia

Sime Darby (Sime Darby) adalah salah satu syarikat multinasional tertua di Malaysia, yang ditubuhkan pada tahun 1910, ibu pejabat kumpulan ditubuhkan di ibu negara Malaysia - Kuala Lumpur, terutamanya yang terlibat dalam perkhidmatan jualan dan penyelenggaraan automobil (Simedarby Motors), pembangunan dan pengurusan hartanah (Simedarby Property), agensi jentera berat dan pengedaran, tenaga kejuruteraan, perladangan getah (Sime Darby Plantation), dan lain-lain, kekuatan ekonominya sangat kuat.

Sime Darby


Sime Darby Mempunyai Lebih 300 Cawangan Di Seluruh Dunia

Sebagai sebuah syarikat multinasional yang telah lama bertapak, Sime Darby komited terhadap pembangunan ekonomi rantau Asia Pasifik, bergantung kepada konsep “kesempurnaan, mengejar kecemerlangan” untuk menghasilkan produk dan perkhidmatan kepada dunia, hari ini Sime Darby mempunyai lebih daripada 300 cawangan di seluruh dunia, lebih daripada 26000 pekerja, berjaya disenaraikan di Malaysia dan negara-negara Asia Tenggara yang lain. Sime Darby Group mempunyai cawangan di tanah besar China Shanghai, Shenzhen, Guangzhou, Panyu, Hainan, Shantou, Chengdu, Changsha, Yunnan dan tempat-tempat lain.

Simedarby Motors


Sebagai kumpulan multinasional terawal yang terlibat dalam jualan dan agensi jenama kereta mewah dan jenama kereta ultra mewah, Sime Darby telah mencipta hasil yang sangat cemerlang, dan jenamanya termasuk Hyundai, Jaguar Land Rover, Ford, BMW, Kia KIA, BYD, BMW, NIO, Li Auto, Volvo, JAC dan Polestar, dan jenama ultra mewah seperti Rolls-Royce, Lamborghini, McLaren dan jenama ultra mewah lain juga berada dalam senarai ejen Sime Darby Group.

Sime Semina Group Pengedar BMW & Rolls-Royce Terbesar Dunia

Dengan rangkaian jualannya yang besar, Sime Semina Group telah menjadi salah satu pengedar BMW terbesar di dunia, serta pengedar Rolls-Royce terbesar, dan sokongannya terhadap jenama lain juga telah mencipta angka jualan yang sangat baik.

Dengan promosi global pemuliharaan tenaga, pengurangan pelepasan dan perlindungan alam sekitar hijau, banyak syarikat kenderaan tenaga baharu juga perlu bekerjasama dengan agensi jualan kereta yang mempunyai kekuatan yang kuat seperti Sime Darby jika mereka mahu terus membuka pasaran luar negara. Mengambil BYD, yang kini mempunyai peningkatan data jualan dan pengaruh jenama, sebagai contoh, untuk memasuki pasaran Asia Tenggara dengan lebih baik, seawal 2022 Oktober 10, ia telah mencapai perjanjian kerjasama import kenderaan penumpang tenaga baharu dengan Sime Darby Group.

Dengan pengalaman dan saluran jualan yang matang dalam agensi jenama automobil, jualan kenderaan, perkhidmatan selepas jualan dan maklum balas maklumat selama bertahun-tahun, Sime Darby akan menggunakan rangkaian saluran jualannya yang luas dan pengaruh besar dalam industri untuk memasuki bidang baharu seperti perdagangan antarabangsa dan logistik antarabangsa.

Kepentingan Malaysia Untuk Perdagangan Maritim Timur-Barat

Keputusan Sime tidak dapat dipisahkan daripada situasi antarabangsa semasa. Di satu pihak, Asia Tenggara sentiasa menjadi pautan peredaran perantaraan yang sangat diperlukan untuk perdagangan Timur-Barat, sebaliknya, berdasarkan pertimbangan keperluan komersial, walaupun ia menghadapi beberapa rintangan dalam dasar, ia masih tidak dapat menghentikan pertukaran ekonomi biasa antara perusahaan dari seluruh negara, dan Malaysia berada di tempat yang diperlukan untuk perdagangan maritim Timur-Barat, dan mempunyai banyak bandar pelabuhan laut dalam berkualiti tinggi termasuk Kuala Lumpur, yang mempunyai kelebihan geografi semula jadi dalam bidang perdagangan antarabangsa dan logistik antarabangsa.

Simedarby Property


Dengan kemajuan Inisiatif Jalur dan Laluan, Malaysia memainkan peranan penting dalam perdagangan dunia dan kedudukannya dalam pasaran kewangan antarabangsa semakin bertambah baik. Sime Darby Group menggabungkan kelebihan perniagaan tradisionalnya, memahami denyut nadi zaman, dan mengambil kesempatan daripada trend untuk menyelesaikan kejayaan perniagaan utama dalam perdagangan antarabangsa, yang pasti akan menulis bab baru.

Sime Darby Property, Sime Darby Convention Centre, Sime Darby Plantation Berhad, Sime Darby Plantation, Simedarby Motors, Sime Darby, Sime Darby International Strategy, Sime Darby Diversification,

Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

Previous Post Next Post