Review Midamsu Cells Collagen Booster | K-Beauty Yang Amat Berbaloi!

Pengaruh K-Beauty dalam pasaran dunia terutamanya Asia semakin luar biasa kebelakangan ini. Bermula dengan penerimaan K-Pop di seluruh dunia, produk kecantikan K-Beauty yang berasal dari Korea Selatan ini semakin menjadi kegilaan. Tidak dinafikan, perusahaan 'Korean Beauty' terus mengembangkan produk mereka yang sesuai untuk kulit wajah wanita Asia. 


Di Malaysia sahaja terdapat banyak produk kosmetik yang berasal dari Korea Selatan ini. Kak Bell pun suka disebabkan kebanyakan produk mereka menggunakan bahan semulajadi dan bersesuaian dengan kulit orang Asia.

Korang semua taste tengok oppa Korea kan? Ok, kali ni Kak Bell nak kongsikan tentang satu jenama skincare Korea yang tersangatlah best! Kak Bell dah mula pakai jenama Midamsu bermula minggu lepas dan ternyata kesan dari penggunaannya amat memberangsangkan.


Midamsu Cells Collagen Booster

Terdapat banyak lagi produk dari Midamsu but sekarang Kak Bell sedang pakai 3 produk Cells Collagen Booster Midamsu yang paling laris.



Midamsu Salmon II Energizing Serum

Mengandungi 63% ekstrak Salmon roe, kaya Omega-3, fatty acid & Vitamins A,B, C & E. Ianya membantu mengurangkan kedut dan enhance moisturizing effect. 


Bila skin barrier pada kulit muka rosak, lapisan protection pada skin lipid akan musnah dan menyebabkan kulit muka terdedah dan menyebabkan kulit hilang ketahanan. Midamsu telah lakukan ujian klinikal melalui ujian Pink Therapy, Pink Moisturising & Pink Botox untuk mengatasi masalah kulit sensitif. Serum yang dihasilkan dari ekstrak salmon ini akan hasilkan IKURA Effect bagi menghasilkan skin lipid untuk lambatkan penuaan kulit, halang kehilangan air, memperbaiki ketegangan kulit wajah dan jadi perisai untuk kulit wajah.


Pink Therapy: Ikura Effect + Vit B3
Pink Moisturising: Panthenol + Trehalose + Glycerin + Vit A
Pink Botox: Acetylhexapeptide-8 + ATP + Vit C & E

Sesuai untuk:
  • Tired looking skin**
  • Dry & tingling skin
  • Redness, itchy + irritation skin
  • Painful & sensitive reaction occurs skin conditions
  • Fine lines


Midamsu Cica Waterful Cream

Diperbuat dari ekstrak Tsubaki (Centella asiatica) 10,000ppm + Gold 100ppm. Ya serbuk emas! Tumbuhan ini popolar di Asia dan digunakan dalam bidang perubatan sebagai agen penyembuh.


Tindakbalas kedua bahan ini akan hasilkan Gold Cica Waterful Cream Effect (gold therapy) untuk improve dryness & skin hydration selain memperbaiki kulit/fine lines, calm the skin, regenerate cells dan tambah skin elasticity.

Sesuai untuk:
  • Sensitive skin***
  • Tired looking skin
  • Dry & tingling skin
  • Redness, itchy + irritation skin
  • Painful & sensitive reaction occurs skin conditions
  • Fine lines


Midamsu Sleep & Pack Mask

Merupakan natural peel daripada honey extract, propolis, avocado oil dan papermint. Ianya hypoallergenic keratin care yang mengandungi AHA/BAHA yang bertindakbalas menghilangkan kesan kotoran yang tak hilang semasa cuci muka semasa waktu tidur.




Packaging Dalam Picagari/Syringe

So far memang sangat puas hati dengan Midamsu Cells Collagen Booster ni. Ianya datang dalam bentuk picagari/syringe tetapi mudah untuk digunakan dan diselaraskan jumlah cream yang hendak digunakan. Sesetengah produk yang guna syringe kadangkala kita akan terlebih tekan dan akan berlaku pembaziran bila krim/serumnya tertumpah. Tetapi syringi Midamsu memang senang nak handle.


Dengan penggunaan 3 jenis Midamsu Cells Collagen Booster ni, kulit muka Kak Bell sekarang semakin berseri dan tekstur kulit diperbaiki. Memang terasa kelembapan kulit meningkat dan bau ketiga-tiga serum pun wangi. Korang boleh sahaja letak dahulu pada tapak tangan dan apply atau terus sahaja letak di kulit muka. Untuk kekalkan tahap kebersihan, pastikan picagari ditutup kemas semula dan kurangkan contact pada permukaan yang tidak bersih.


Bagi anda yang nak muka cantik licin macam telur dikupas, bolehlah cuba Midamsu Cells Collagen Booster. Harga ala-carte RM89, beli 3-in-1 RM267. Kak Bell bagi kod diskaun 5%. Memang puas hati!

Promo code 5% diskaun: yirubabella

@yiruba_ecommerce
@midamsu_official

CONVERSATION

12 comments:

  1. Bella, kena cucuk sendiri ke atau ke klinik.. agak serem plak nak cucuk sendiri kalu Sis hahaha tapi kalau dari Korean punya, memang bagus laa.. nanti feloles laa wajah Bell..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni just sapu je kat muka Sis Lin. Pakaging dia aje dalam syringe. Takdak jarum pun tu. Hehe.

      Delete
  2. cantik la botol dia. packaging bentuk syringe. tengkiuu kak bell bagi promo code. nnti nak try

    ReplyDelete
  3. Bila tengok enjection tu nampak sangat menakutkan nak pakai, tapi bila baca hanya sapu-sapu dimuka baru semangat nak cuba! maklumla produk korea

    ReplyDelete
  4. Baru je nak usha mana yang berkenn tapi ingredients dia ada madu la pulak. Kulit I tak ngam dengan madu :(

    ReplyDelete
  5. Bila first tengok ingatkan Sis Bell cucuk tang sana cucuk tang sini. Rupanya tak.
    Dengan usia sekarang, memang Rawlins perlukan sangat usaha ganding 3 products nie

    ReplyDelete
  6. Didatangkan dalam bentuk picagari mcm ni.. agak.menarik dan unik

    ReplyDelete
  7. Dalam bentuk picagari.. Firstime ni napka.. Senang la tekan sikit2 bila perlu. Harga boleh tahan. Mesti bgaus ni kalau harga macam tu

    ReplyDelete
  8. Dia punya packaging tu, Nur ingatkan nak kene cucuk dekat muka. Btw, love sangat tengok kulit Kak Bell. Nak jugaa kulit flawless & glowing macam tuu

    ReplyDelete
  9. Menarik juga ni. Banyak benefit dia n cara guna pun simple je..

    ReplyDelete
  10. wow kak bell makin hot dan glowing lah. ini rahsia yer. macam best plak baca review kelebihan dan kandungan produk ni. nak try jugak lah!

    ReplyDelete
  11. wow, i love the packaging for this collagen booster. the ingredients seem really effective too, cant wait to add this to my skincare routine!

    ReplyDelete

Back
to top