Trending


Kisah Kompilasi Awang Hitam Internationale!

Hi uols. Zaman sekarang ni memang tak boleh nak memilih kerja. Kadang2 company bagus2 pun, hujung2 lingkup buang orang. Scary kan! So kak bell ni, setia ke hujung nyawa katanya keje kat opis ni. Takut sangat nak cari kerja lain. Bertabah saje. Kadang2 tu seronok jugak dok melayan pelanggan2 yang variety ni. Kali ni, kompilasi citer awang hitam dan yang sewaktu dengannya. International lah sket kan! Gittew!

Kisah 1
Ok sir, your adress (verify address) is Block S, 4th floor and unit number 3
"No! No! my adress is S-3A-3"
'S' for Singapore sir??
"NO! NO!"
Again dia repeat  S-3A-3 sampai 3,4 kali. Berbulu la jugak aku cakap 3A tu sama la tingkat 4. Tetap nak sound listen to him when he talking! Sir kat Malaysia ni tingkat 3A adalah tingkat 4. Cuba sir kira dari bawah tanah ke rumah you berapa tingkat???? Barulah nak berhemah kan. Pastu mulalah suara macam kerang busuk. Negro zaman sekarang! Berani tau nak marah2 kita kan! Karang cakap 'S' untuk 'Sotong' ko tak paham plak! Ermmm. Tapi kalau sotong merah ni semua orang tau kan. Haha. Meriah time hujung bulan yer!


Kisah 2
Seronok tau kalau bercakap dengan foreigner ni. Bintang bulan koranglah yg terbaik. Siap tanya how r u doin? Very the berbudi bahasa. Kalau negro lagilah uolss. Teros ur like an angel. Very lovely katenyer. Macam dewi turun dari langit gitu! Tp jgn terperangkaplah dgn kata manis awang hitam kan. Kalau time bulan puasa, rata2 customer non muslim sgt memahami. Wish selamat berpose dan berbuka gitew. Tapi kalau yg hanj tu hanj la jugak kan. Customer Melayu non hado! Tak semua la kan. Nak mengamuk je kejenye. Tak kiralah bulan apa pun kan.

Kisah 3
"Can u speak english?"
Yes i am speaking english
"But u speak like Malay"
Erm kaedahnye iols ni cakap bahasa alien ke gamaknya sampai dia tak paham. Dah la sampai bebelit lidah i ni pronounce nama je tau. Nak US or British accent sangat la! Tau tak nama Rusia uol tu ingat senang ke nak sebut?? Padahal english uol pun lite2 gitew jer! I rase u yg kene pakai Kamus Besta kay!


Bella Jamal

Hi! Bella Jamal is a part-time blog writer of Ini Adalah Bellarina Natasya. A long time ago graduated from the National University of Malaysia with a degree in Bachelor of Chemistry, now working as a Social Media Professional for Telco company. For any opportunities, can contact me at jbella8868@gmail.com

1 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

  1. Hahahaha.... pengalaman customer service yang sangat berharga, internationally!

    ReplyDelete
Previous Post Next Post