Jom Sertai Pertandingan Undi Parodi Influencer Kegemaran Anda!

Hi Korang! Penggunaan media sosial pada zaman sekarang bukanlah sesuatu yang baharu. Tak kira siapapun pasti akan memiliki sekurang-kurangnya satu akaun media sosial seperti Facebook, Instagram atau Twitter. Rasa macam ketinggalan pula jika tak memiliki salah satu daripada medium sosial tersebut kan? Abad ni juga, sudah menjadi trend penyebaran dan perkongsian cerita, berita, video atau sesuatu isu menerusi media sosial atau lebih sinonim dengan istilah 'viral'! Senang sahaja nak mengejar populariti, rise-up je isu yang boleh menjadi viral. Kadang-kadang tu, cerita yang berunsur fabrikasi pun turut boleh popular bukan. Memasing nak popular, nak jadi influencer katanya.


Okayy, Kak Bell yakin bahawa semua antara kita pasti ada ikuti page-page viral atau influencer terkenal di laman sosial seperti facebook. Siapakah agaknya influencer kegemaran korang ye? Adakah M.C.R. aka Mak Cik Roast-mah (Arwind Kumar) yang terkenal dengan rambut kerinting dan statement ‘sunat you’? Atau Kak Leha Bunting (Faiz Dickie) yang sentiasa menjadi idola komuniti Village People mereka? Atau mungkin juga, Lizz Chloe, influencer yang juga merupakan seorang DJ Radio dan model terkenal tanah air? Ni merupakan diantara influencer dari beribu-ribu lemon yang ada kat sosial media tu.

Sebenarnya Kak Bell nak bagitahu kat korang, bermula dari 27 November hingga 14 Disember 2017, Shopee, platform E-dagang terkemuka telah mengadakan satu Pertandingan Undi Parodi Influencer Kegemaran Anda bersempena dengan ulangtahunnya yang ke-2. Dalam pertandingan ini, 3 orang influencer kegemaran Malaysia yang disebutkan tadi telah kongsikan video mereka yang diterbitkan berdasarkan parodi iklan television rasmi pertama oleh Shopee. Jadinya, Kak Bell nak ajaklah korang join pertandingan ni, manalah tahu korang berpeluang memenangi RM500 tunai setiap minggu! 

Macam mana nak join pertandingan ni? Senang sahaja. Caranya:
1) Korang hanya perlu tonton semua parodi tersebut di capaian ini > https://shp.ee/a32nusf
2) Kemudian, buat undian ada di capaian ini > https://shp.ee/d9hev8q

Dah settle! Untung sabut timbul uolsss, manalah tahu dipilih sebagai pemenang mingguan untuk memenangi RM500 tunai. Macam-macam boleh beli dengan duit tu kan! 2 orang pemenang akan diumumkan pada 2hb, 8hb, 15hb dan 22hb Disember 2017, dan pertandingan adalah tertakluk pada terma & syarat.


Selain dari Pertandingan Undi Parodi Influencer Kegemaran Anda, turut berlangsung pertandingan Snap & Win: Show Us What You Bought. Hadiah juga merupakan RM500 tunai! Caranya:
1) Ambil gambar pembelian dari Shopee dengan cara paling kreatif.
2) Upload ke laman Instagram anda (mesti set kepada public).
3) Tag @Shopee_MY dan hashtag #ShopeeSnaps
4) Berpeluang memenangi tunai RM500 setiap minggu!

Dalam entri sebelum ni, Kak Bell ada kongsikan tentang Shopee yang melancarkan jualan murah dan pelbagai promosi hebat ke atas lebih 6 juta produk sempena ulangtahunnya dari 1 hingga 14 Disember. Diantaranya  jualan kilat Shocking Sale, Kemuncak Berganda Shopee Mall, Tawaran Mega 12.12 dan banyak lagi. Hadiah menarik juga boleh dimenangi termasuk baucar Beat the Clock yang bernilai lebih RM500,000; percutian untuk 2 orang ke Honolulu, Hawaii bernilai RM15,000 dan iPhone X bernilai RM5,500. Jenama rasmi seperti Mydin, MR.DIY, PETRONAS, Digi, Maxis and B Infinite turut menyertai sambutan ini dengan promosi eksklusif tersendiri untuk pengguna Shopee. Untuk ketahui lebih lanjut bolehlah klik sini > SHOPEE BIRTHDAY BASH : SHOPEE TURNS 2!


Dah terlanjur bercerita tentang pertandingan yang dianjurkan oleh Shopee, Kak Bell dah cuba dah berbelanja atas talian melalui aplikasi Shopee. Seriously memang mudah, banyak pilihan dan semestinya murah dan berbaloi! Memula search lah barang apa yang nak dibeli dan barang pilihan akan dimasukkan ke dalam Shopping Cart. 


Kalau ada Promo Code. boleh masukkan dalam ruang yang disediakan then klik Check Out. Coins Balance tu Kak Bell tak tahu sebab baru pertama kali shopping kat sini. Then korang boleh semak barang yang sudah diorder di My Purchase.

 Cantik ke tidak baju Kak Bell beli tu?

Buat semakan di Notification akan ada Order Updates dan seterusnya tentang shipping Information. So, sekarang ni Kak Bell tengah tunggu je barang-barang ni sampai. Nanti kita update lagi yer selepas produk sampai. Bolehlah Kak Bell join pertandingan Snap & Win tu nanti!


 Yeay! Dah shipped out!


Jangan lupa untuk muat turun aplikasi Shopee secara percuma menerusi App Store atau Google Play. Selamat shopping dan yang penting silalah undi influencer kegemaran korang kay!

CONVERSATION

31 comments:

  1. Marsha tak join lagi undi parodi tu tapi dah join yg shopee...suka suka join

    ReplyDelete
  2. Senang nye nak join pertandingan undi parodi tu kak bell. Snap & win pun senang sgt. Nk join lah mana tau ada rezeki kan.

    ReplyDelete
  3. Ingat vote dan terpilih sebagai pemenang,rupanya kena beli barang dulu eh ... hehehe... apapun, kita nak lizz chloe yang menang! Suka tengok video dia dia ig,gambar dan tuannya.. comel! Hihi

    ReplyDelete
  4. Ingat vote dan terpilih sebagai pemenang,rupanya kena beli barang dulu eh ... hehehe... apapun, kita nak lizz chloe yang menang! Suka tengok video dia dia ig,gambar dan tuannya.. comel! Hihi

    ReplyDelete
  5. Wah bnyknya peluang hadiah yg Shoppee bagi ksn .., untung sape yg bertuah menang.

    ReplyDelete
  6. EH, masih ada lagi yang bagi hadiah iPad ek... Dah lama xdengar pasal hadiah iPad... Risau kalau menang, dapat dekat anak, arwah cepat je iPad tue macam sedara seiPad dengannya.

    ReplyDelete
  7. Tat is good deal. Want to show with Shopee now

    ReplyDelete
  8. Menarik juga hadiahnya ya.. Macam rasa nak join ja nie.. hihihi..

    ReplyDelete
  9. oh haah dah lupe nak undi. thnx ya

    jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  10. Hahaha Mak Cik Rosmah Sunat Kau! pun adalah. best ini boleh menang ipad.. teringin nak ada satu.. huhu

    ReplyDelete
  11. pergh syoknya hadiah dia..nak cubala mana tau rezeki

    ReplyDelete
  12. Hadiah dia menarik jugak la..nanti nak undi la...mana tau kalau menang hadiah mingguan tu

    ReplyDelete
  13. I'm a lizz chloe fan hope she wins!!

    ReplyDelete
  14. bijak strategi Shopee ni..Faiz dickie tu selalu gak layan IG dia.. -jmr23.com

    ReplyDelete
  15. MCR la yang power. Lawak dia jenis yang berasas sikit. bukan lawak yang tak masuk akal. Sokong Mak cikkkk

    ReplyDelete
  16. I dah download shopee app, i used it for online shopping.

    ReplyDelete
  17. TQ so much for your information and sharing. btw, Love ur blog! keep blogging<3

    ReplyDelete
  18. ops i tak pernah dengar any of 3 of them. :X maybe im katak di bawah tempurung. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Popular la ini orang tau Henry! MCR tu glamer

      Delete
  19. Bila kita nak jadi level influence ni hehehe hebat mereka ni semua makin ramai peminat hehehehe nak vote mana satu pun tak tahu ni...

    ReplyDelete
  20. Amboi bahan belian Kak Bell. Meletups tau! Pasni jadi duta Shopee la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Boleh ke jadi duta? Suh Kak Paris rekrutkan. Hehe.

      Delete
  21. I want to join the contest. Hope to win some of the prizes away. Ha ha ha...

    ReplyDelete
  22. Wah menariknya . Tak pandai buat parody. Tapi x pa jika free ika cuba

    ReplyDelete
  23. wowww... xmampu nak jadi influencer seperti mereka... semua mantap2... rasa sukar juga nak undi siapa yang terbaik.

    ReplyDelete
  24. wow! influencer mantap2 semuanya.. will vote for my favourite! shoppee app of course dah ade! hehe

    ReplyDelete
  25. Looking forward to watch all the parody clips. I haven't got the Tim eyes but from yours article, it sounds interesting.

    ReplyDelete
  26. i dah undi hopefully i menang some good stuff

    ReplyDelete

Back
to top