LOMBOK TRIP - Day 3 (Rinjani Mountain Tour)

Selesai santapan di hotel, semua model2 pun bersedia untuk cabaran Gunung Rinjani. Tour hari ni kami melawat air terjun Sendeng Gila dan juga air terjun Tiu Kelep. Satu lagi air terjun yg popular kat sini air terjun Benang Stokel. Btw, pihak penaja tak sempat nak bawa pada edisi kali ni.

Air terjun Sendeng Gila

Sebelum bermula, photoshoot dulu dengan outfit dari Lombok Exotic. Semua model beli utk tour Rinjani ikut rumah sukan masing2.hihi. Perjalanan lebih kurang 3jam dari Senggigi ke kaki gunung Rinjani. Disebabkan perjalanan yg agak lama, semua model2 ni tido ajelah sepanjang perjalanan. 

Outfit ikut rumah sukan


Lepas lunch baru teruskan perjalanan ke lokasi air terjun pertama Sendeng Gila. Anggaran 30-45 minit berjalan. Becak la jugak naik bukit turun bukit kan. Akhirnya sampai ke destinasi pertama. Hepi sangat memasing. 1st time jumpa air terjun katenyerr.

 
Sendeng Gila

Gembira model sekalian

Later than dah puas stat berjalan semula ke destinasi kedua Tiu Kelep. Laluan ke Tiu Kelep agak mencabar, scary jugak bila kene redah sungai berbatu dengan air yg deras. Sampai hanyutlah selipar dibuatnya. Sebelum sampai, memang takde kerja lainlah model2 sekalian. Kejap2 posing..kejap2 photoshoot. Perjalanan sejam pun jadi 3jam kannn.haha


At last, sampai juga ke Tiu Kelep. Memang cantik kat sini. Airnya sangatlah sejuk. Kalah air minuman Evian! Nak ke bawah air terjun pun kene berhati2 sb batuannya licin dan air yg deras. Bukan main lagi model2 Lombok ni mandi manda. Iols jela tgk dari jauh sebab tak tahan sejuk. Feling2 photpgrapher jewlah.

 Tiu Kelep




Dah tamat aktiviti di Gunung Rinjani. Otw balik ke hotel Pak Juaini bawa ikut laluan lain. Very the scary sb jalan kecik dan menaiki gunung. Tambah pula ada lori rosak kt atas gunung tu. Model2 lain cam biasalah...Tido jawapannya!

Sampai hotel, memasing dah mencantikan diri kami semua sempat berlibur melayan live band di bandar Senggigi. Not bad la live band dia. Paling best bila dorang bawak lagu Jessie J Flashlight! Ujung2 sebelum sampai hotel tetap menyinggah di Quick Chicken. Zzzzzzz sambung esok pulak yer..

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top